Daniel Kvammen

LL19_artistbilde-08.png

Daniel Kvammen har virkelig satt Geilo på kartet med sine underfundige og superfengende låter de siste årene. Fra det trippel Spellmann-nominerte debutalbumet «Fremad i alle retninga» har det meste gått oppover for unge Kvammen.

I begynnelsen av 2017 slapp han sitt andre album, «Vektlaus» og knapt åtte måneder senere var han allerede klar med oppfølgeren - det mørke søsterskipet - «Maktlaus». 

Ambisiøst? Definitivt. Stormannsgalskap? Kanskje. Men den stormende kritikerjubelen som møtte begge platene var ikke til å ta feil av. 

I tillegg til panegyriske anmeldelser, har Kvammens album produsert en rekke radiohits som: «Du fortenar ein som meg», «Me dansar ikkje for moro skyld», «Om du vil ei gong til» og «Som om himmelen revna» med Lars Vaular - som han sågar vant en Spellemannpris for.  

Kvammen har spilt konserter på alt fra Øyafestivalens hovedscene, til en mye omtalt hytte-turné på Hardangervidda i påsken 2018. Samme år spilte han sågar konsert på toppen av Gaustadtoppen, for et stadig voksende publikum. I september inntar han scenen under Lillehammer Live, og publikum kan forvente et forrykende show med både ny og gammel musikk. 

Hør deg opp via Spotify: HER.

Hans Petter Haaland