Vi er igang med Lillehammer Live

Lillehammer Live er navnet på den nye festivalen som går av stabelen for første gang på Strandpromenaden 7. og 8. september neste år. De som står bak festivalen lover å lage en festival som Lillehammer kan være stolt av og glede seg over i mange år fremover.

- Endelig skal Lillehammer få sin egen festival av dette kaliberet. Jeg gleder meg enormt til å se byens befolkning med venner, naboer og kollegaer samles på Strandpromenaden første helgen i september. Gjennom to magiske dager, skal vi tilby en helg Lillehammer har ventet på, sier den ferske festivalsjefen Tor Kristian Mjelde.

Bak festivalen står en bred gruppering av lokale krefter, artister og profesjonelle festivalarrangører – i tett samarbeid med Lillehammer kommune og andre viktige aktører.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått sammen dette laget som nå skal lage Lillehammers nye festival. Lokale initiativtagere, musikkselskapet HES, Dumdum Boys, Jaa9 & Onkl P og Skogvang Installasjon skal i samarbeid med kommunen, regionrådet, Visit Lillehammer, Høgskolen i Lillehammer og en rekke andre aktører etter hvert, bidra med å lage en festival byen vår kan være stolt av, og ha glede av i mange år fremover, fortsetter festivalsjefen.

Hans Petter Haaland fra musikkselskapet HES og undertegnede har hatt møter med kommunens Næringssjef, kultursjef, ordfører og andre – og planlagt dette i lang tid allerede. Vi har møtt svært mye positiv respons i dialog med flere aktører, og Lillehammer kommune har virkelig tatt godt i mot dette og lagt til rette for videre fremdrift. Nå er vi endelig i gang, sier Mjelde.

Musikkselskapet HES gleder seg til å bidra til den nye festivalen. Og kan allerede nå avsløre første navn til festivalen.

- Vi jobber langsiktig og seriøst med de festivalene vi er involverte i, og gleder oss veldig til å lage festival i Lillehammer. Vi går ydmykt løs på oppgaven, og håper å skape et møtepunkt for Lillehammer i mange år framover, sier Hans Petter Haaland i HES, bookingsjef og daglig leder for Lillehammer Live.

- Bookingen er allerede godt i gang, og det er med stor glede vi allerede nå kan avsløre første navn på plakaten: Norges største rockeband, Dumdum boys, kommer til første utgave av Lillehammer Live, avslutter han.

Som en av de originale "fire store" i norsk rock, er det nok ikke mange som kan unngå å ha et forhold til Dumdum Boys. Bandet er dypt forankret i den norske folkesjela.

 

Dumdum_web.png