Åge & Sambandet er klare for Lillehammer Live 2019

LL19_Slipp2_-03.jpg

Få, om noen har satt dypere spor i musikkhistorien her til lands enn selve gudfaren i norsk rock, som hele nasjonen er på fornavn med.

Åge har, siden slutten av 1960-årene vært en av de fremste representantene for norsk rockemusikk og bidratt sterkt til å få norske tekster akseptert i rockemusikken. Han har mottatt en rekke utmerkelser og priser, inkludert to hederspriser under Spellemann, i tillegg til å bli utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikk og kulturliv.

Da Åge Aleksandersen ga ut Levva Livet i 1984 ble albumet tidenes mest solgte i Norge med over 260 000 solgte eksemplarer, og ble liggende på VG-lista i hele 37 uker. I tillegg ble det skrevet et nytt kapittel i norsk rockhistorie da Åge & Sambandet spilte i Royal Albert Hall som første norske headliner noensinne – en konsert som solgte ut på fire minutter.

35 år etter at suksessalbumet «Levva Livet» inntok de norske hjem, er Åge Aleksandersen fortsatt like aktuell. Og i 2019 legger han og Sambandet igjen ut på veien, samme år som hele Norges Åge fyller 70 år.

 Hør Åge og alle de andre artistene på Spotify her.  

Hans Petter Haaland