Vi digger bonden, derfor velger vi lokalmat når vi lager festivalmenyen!

En skikkelig festival krever et skikkelig mattilbud. Det skal våre kjære festivalgjester få når de kommer til Strandpromenaden. Her lønner det seg å droppe middagen før du kommer, for her blir det et skikkelig gilde. 

Sammen med Lillehammer-Regionen Vekst har vi hentet inn noen av Innlandets beste retter, noe festivalsjefen setter pris på.

- For oss handler det om å inkludere og presentere så mye som mulig av mangfoldet i Lillehammer. Det innebærer i år også mattilbudet. Allerede har vi nasjonale, men også lokale artister på scenen i Jaa9 & OnklP og Vazelina Bilopphøggers. Nå er også mattilbudet en del av den fantastiske line-up`en, sier Tor Kristian Mjelde.  

Småbruket Vårnes

Lam i brød - Grovkvernet lammekjøtt i rull, sprøstekt utenpå og saftig inni. Serveres i brød med salat, hvitløksdressing og salsa.
Lammekebab - Løvtynne skiver av ferskt lam freses sprøtt på grillen og serveres i pitabrød med salat, løk, mais, agurk, tomat og hvitløksdressing.

 

Det Norske Vaffelstekeriet

Havrevaffel – med ost og skinke/ elgkarbonade og tyttebærrømme/ brie og stekt spekeskinke/ egg og laks

 LAM I BRØD

LAM I BRØD

 HAVREVAFFEL

HAVREVAFFEL

Matveveriet

Birkebeineren Bratwurst – serveres med eplerelish, stekt spekeskinke og kål. Fås også i glutenfri brød/lompe.
Gudbrand Ostepølse - Serveres med baconmarmelade, sylta rødløk, husets sennep og salat.
Fakkelmannen Grov chilipølse – Serveres med cheddarsaus, picodegallo, jalapenos og salat.
Huldra (vegetar) - Falafler med agurk, picodegallo, salat og hvitløksdressing


Suppelure

Brennheit gulrotsuppe (vegetar)  - gulrøtter, sjalotteløk, hvitløk, chili, ingefær, grønnsaksbuljong, fløte, lime, salt og pepper
Eksklusiv Live-suppe - kjøtt, løk, mel, tomater, paprika, hvitløk, kjøttkraft/fond, potet, oregano, chili, salt og pepper


Nermo

Nermos hjemmelagde elgburger - Med estragonmajones, stekt sopp, løk og sprøstekt bacon fra egen fjellgris
Wraps - Med spekeskinke/fjellørret, kremost/aioli, rødløk, rucola/salat og koriander/agurkstaver.

 NERMO WRAP - Foto: tine

NERMO WRAP - Foto: tine

 NERMO BURGER - Foto: tine 

NERMO BURGER - Foto: tine 

Paa Bordet

Langtidsstekt Charolais fra Nordre Fougner gård - Servert i tynnbrød med salat, saltbakte beter, syltet løk og estragonsaus
Charolais Hamburger fra Nordre Fougner gård - Serveres i hjemmebakt byggrynsbrød med cheddarsaus, eplesalat i cipottleaioli og fritert løk
Vegetar - Tynnbrød med salat, saltbakte beter, syltet løk og estragonsaus.