Intervju med Staut

Det er ikke mange band som Staut i Norge.
Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger. Staut har både gullplater og førsteplasser på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche.

37891988_10156533972753245_2750645121060962304_n.jpg

Har dere spilt i Lillehammer tidligere?

- STAUT har spilt noen ganger før i Lillehammer, men det har hovedsaklig vært sittekonserter som har foregått tidlig på kvelden. Vi ser derfor skikkelig frem til å spille for Lillehammer-publikummet på en stor scene der vi får vist frem bandet på en litt annen måte. Det er alltid koselig å komme å spille i Lillehammer så dette er en festival vi har gleda oss til å gjøre i hele år.

Hva er viktigst for dere på raideren?

- Det viktigste på raideren tror jeg vil variere ganske så mye ettersom hvem av bandmedlemmene du spør, men jeg vil nok si at koffein er et viktig stikkord som jeg tror de fleste er avhengig av. Ellers kan jeg også røpe at vår bassist, Torgeir er en stor tilhenger av duftlys, så hvis han kjenner lukta av lavendel komme sigende backstage, spiller han ofte litt finere enn ellers. Dette er selvfølgelig helt konfidensielt, men du må gjerne skrive om det.

Hva er deres beste sommerminne fra 2019?

- Vårt beste minne fra sommeren vil nok være alle møtene vi har med folk når vi er rundt å spiller. Det er så vanvittig mye kule folk der ute. Folk som arrangerer konserter og festivaler på de merkeligste steder og som er relativt gærne vil jeg si. Det er så utrolig moro å få lov til å reise rundt å spille for så mye fine folk og samtidig få oppleve det vi gjør hver eneste sommer. Det Er jo rett og slett tidenes sommerjobb!

Hva er soundtracket til deres sommer?

- Soundtracket denne sommeren, og som regel hver eneste sommer, er nok Bo Kaspers. Det er et band vi alle kan være enige om å høre på i bussen og som gir en deilig sommerfølelse i en ellers så varm og svett turnébuss.

Dere skal spille samme dag som Ingrid Olava, deLillos og Åge & Sambandet, er det noen av de artistene dere gleder dere til å se?

- Alle de tre artistene du nevner der er flotte artister som vi har hørt mye på. Det er veldig moro å dele scene med såpass dyktige folk og jeg er rimelig sikker på at alle vi som skal spille denne dagen vil lage en stemning som publikum vil sette stor pris på. Det blir rett og slett litt av en variert og fargerik bukett! Vi gleder oss masse til å møte både artister, arrangører og ikke minst publikummet når vi nå skal spille på Lillehammer-live for første gang.

Vi gleder oss til å se STAUT lørdag 7. september!

Billetter finner du HER

Hans Petter Haaland